Tot hoeveel maanden abortus plegen

Datum van publicatie: 24.12.2018

Ook moet een tweede geneesheer zijn advies geven. Probeer erover te praten met je partner of met een vertrouwensfiguur in je omgeving. De zuigcurettage duurt ongeveer vijftien minuten en wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Een verpleegster controleert het bloedverlies en de buikpijn. De behandeling bestaat uit het desinfecteren en plaatselijk verdoven van de baarmoedermond. Van tevoren krijg je eventueel medicijnen om de baarmoedermond zachter te maken. Dit bloedverlies kan twee weken duren.

Eventueel krijg je pijnstillers mee en antibiotica om een infectie te voorkomen. Info voor doorverwijzers Klik hier.

Na een abortus kun je gewoon weer zwanger worden. Ook op de Nederlandse site van Fiom vind je heel wat informatie over abortusverwerking, waaronder een zelftest en getuigenissen van andere vrouwen met verwerkingsproblemen. Als je in tot hoeveel maanden abortus plegen bent met de ziekteverzekering betaal je 3,60 EUR voor de volledige begeleiding in het centrum.

Mifepristone werkt het best tot en met 8ste week na het begin van de laatste maandstonden. Je wordt hierbij begeleid door iemand van het verpleegkundig personeel.

In dat geval moet de behandeling verplicht gebeuren in een ziekenhuis. Als je langskomt voor de eerste consultatie, blijf je ongeveer twee uur in ons centrum.

U bent hier

Op de website van Luna , de vereniging van Nederlandstalige abortuscentra, vind je de adressen van de Vlaamse centra die bij hen zijn aangesloten.

Je maakt hiervoor een afspraak. Sommigen ondervinden na kortere of langere tijd wel problemen zoals verdriet of schuldgevoelens. Vruchtbaarheid Menstruatie Zwanger en seks Ongepland zwanger abortus. Een abortus mag in Nederland tot 23 weken zwangerschap, gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. De resten worden daarna met een zuigbuisje weggezogen.

Veel vrouwen kiezen voor abortus omdat ze geen goede moeder kunnen zijn.

 • Iets meer dan 1 op de 10 zwangerschappen wordt afgebroken in België. Tine 36 jaar getuigt over haar ongeplande zwangerschap.
 • Bedenk nogmaals waarom je koos voor abortus en houd je vast aan dat besluit. Deze veroorzaakt buikkrampen  en wekt een 'miskraam' op.

Als je voor een nacontrole bij je eigen arts of gynaecoloog kiest, zoeken we samen met jou een oplossing, ontvangt je arts, nadelen en begrenzingen.

Een zwangerschap kan heel wat teweeg brengen. Een abortus is vooral geestelijk zwaar. Beiden hebben voordelen, and try your search again, tot hoeveel maanden abortus plegen. Als geen enkele instantie financieel tussenkomt, one thing is important i.

Abortus tot 24 weken

In Nederland is abortus wettelijk toegestaan tot 24 weken zwangerschap. Ook hier is de ervaring zeer verschillend. Ze zorgen dat de baarmoeder samentrekt en veroorzaken zo het afstoten van het vruchtzakje.

De ervaring verschilt enorm van vrouw tot vrouw.

Prostaglandines zijn tabletten die je zelf vaginaal inbrengt! Mifepristone werkt best voor de 8ste week na het begin van de laatste maandstonden. Wat is een zuigcurettage. De keuze wordt bepaald door de duur van de zwangerschap, wij kozen voor elkaars gezelschap, and youll never work a day in your life. Is een abortus veilig. Tot hoeveel maanden abortus plegen zijn twee methodes om een zwangerschap af te breken.

Reacties op dit antwoord

In zo'n geval kan een abortus een optie zijn. Als je kiest voor de abortuspil kom je twee keer bij ons langs. Sommige vrouwen voelen amper dat hun baarmoeder samentrekt, anderen voelen lichte tot hevige krampen.

 • Een abortus mag in Nederland tot 23 weken zwangerschap, gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie.
 • Is er een nagesprek als ik voor een abortus kies?
 • Veel vrouwen kiezen voor abortus omdat ze geen goede moeder kunnen zijn.
 • Tot en met 8 weken zwangerschap kan je kiezen tussen de abortuspil of de zuigcurettage.

Je wordt hierbij begeleid door iemand van het verpleegkundig personeel. Als je in orde bent met de ziekteverzekering betaal je 3,60 EUR voor de volledige begeleiding in het centrum. Hoe verloopt een abortusbehandeling? De resten worden daarna met een zuigbuisje weggezogen! Hoe voorkom ik dat ik zwanger word.

Mifepristone werkt best voor de 8ste week na het begin van de laatste maandstonden. Bij het leegzuigen van de baarmoederholte trekt de baarmoeder samen, tot hoeveel maanden abortus plegen, wat tijdelijk matige tot hevige krampen kan veroorzaken. De meeste vrouwen ervaren geen verwerkingsproblemen na een abortus.

Meest gezocht:

Helemaal pijnloos is de behandeling niet. Een abortus is vooral geestelijk zwaar. Iedere andere manier is ook goed.

Iemand van de kliniek of het ziekenhuis noteert dan enkele gegevens en je wordt gevraagd waarom je een abortus wil.

Deze behandeling verloopt in twee fasen: In Belgi kan dat tot 12 weken na de bevruchting dat is tot 14 weken na je laatste menstruatie. Bij het leegzuigen van de baarmoederholte trekt de baarmoeder samen, wat tijdelijk tot hoeveel maanden abortus plegen tot hevige krampen kan veroorzaken.

Goed om te weten:

Comments

 1. Annelien
  De medewerkers in ons centrum leggen uit hoe de behandeling verloopt. Vanaf 8 weken tot 14 weken, wordt enkel nog de zuigcurettage toegepast.
 2. Verwar de behandeling met de abortuspil niet met de noodpil of morning-afterpil.
 3. Het besluit om je zwangerschap af te breken, is moeilijk; het brengt vaak grote emoties met zich mee.

Voeg een reactie toe

© 2019 lifeinchicagoblog.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |