Oefeningen foam roller benen

Datum van publicatie: 26.02.2019

Op deze manier kun je jezelf goed ondersteunen en makkelijk zelf de intensiteit van deze massage bepalen. Deze oefening is perfect voor na diverse squat en lunge vormen, zeker om spierpijn te voorkomen of verminderen. Om te beginnen rol je langzaam op en neer over de foam roller en spoor je jouw triggerpoints op.

Geef ze daarom wat liefde en aandacht met de volgende oefening. Strek je armen uit, waardoor je jouw heup optilt en de druk van je gewicht op de foam roller in je kuiten voelbaar is. De foam roller wordt gebruikt om pijnpunten op te sporen en zelf te behandelen. Plaats je handen achter je hoofd en til je billen op van de grond. De uitvoering gaat als volgt:. Rol vervolgens heen en weer met je lichaam licht gedraaid.

Door je gewicht op de foam roller te plaatsen en over de bewuste spier te rollen kunnen de triggerpoints gevonden worden.

Ga zitten en leg de foam roller onder je kuit! Met een bal kun je de kleine plekken beter bereiken en dieper rollen dan met een foam roller, oefeningen foam roller benen. Strek je armen achter je en zorg ervoor dat je billen de lucht in gaan. Mocht je de intensiteit verhogen, kruis dan je benen over elkaar en bewerk je kuiten n voor n. Plaats je handen achter je oefeningen foam roller benen en til je billen op van de grond.

Het is dus belangrijk om deze regelmatig los te rollen met een foam roller. Wil je ook wat oefeningen met een foam roller doen voor het bovenlichaam!

Brede rugspier Ga op je rechter zij liggen, waarbij je jouw rechter arm uitstrekt zodat hij parallel met de vloer is.

Brede rugspier (Latisimus dorsi)

Met het gebogen been kan je jezelf afzetten om met het rechter been over de foam roller heen en weer te kunnen bewegen. De oefening gaat als volgt: Vervolgens strek je je armen zodat je je heup van de grond optilt en plaats je de foam roller in de breedte onder je billen.

Vele mensen hebben last van vaste heupen, dit komt onder andere door het vele aantal uren dat we gedurende de dag op een stoel zitten en niet bewegen. Deze week hebben wij 12 filmpjes van zelfmassage oefeningen voor jullie waar je thuis of op de sportschool mee aan de slag kunt gaan.

  • Andere Foam Roller oefeningen. Een optimale flexibiliteit en mobiliteit, gepaard met een goede houding, verhelpen en voorkomen rugklachten.
  • Druk vervolgens met je armen je billen en de rest van het lichaam omhoog zodat de druk nog wat vergroot wordt en begin vervolgens rusig heen en weer te rollen. Als je klaar bent wissel je van kant.

Strek je armen achter je en zorg ervoor dat je billen iets van de grond komen. Vervolgens leg je de foam roller  in je rug over de breedte onder je schouderbladen. Ga op de grond zitten met de foam roller onder je kuiten en songtekst treat you better je handen plat op de grond, ongeveer ter hoogte van je schouders.

Naast het behandelen oefeningen foam roller benen spierpijn en triggerpoints, kan een foam roller ook zorgen voor een verhoogde flexibiliteit en mobiliteit. Ga zijwaarts liggen met de foam roller iets lager dan je oksel. Blijf op de hoogte van updates.

Oefening 1: Bovenbeen

Mocht je de intensiteit verhogen, kruis dan je benen over elkaar en bewerk je kuiten één voor één. Ga op je rug liggen met de foam roller in je nek.

Je gehele gewicht moet op je handen en vanuit je kuiten op de foam roller rusten.

Je maakt de rollende beweging tussen je oksel en net iets boven je middel. Ga zitten en leg de foam roller onder je kuit!

Andere Foam Roller oefeningen. Leg de foam roller oefeningen foam roller benen je bil en zet de enkel van je rechter been op het linker bovenbeen. Het is makkelijk mee te nemen en je hebt er niet veel ruimte voor nodig, alleen wat tijd.

Leg je arm boven de roller neer en gebruik je andere arm om de rol te omvatten, zo kun je heen en weer rollen.

Oefening 2: Kuitspier

Buig je linkerarm en plaats je linkerhand op de vloer. Ook rugklachten kunnen behandeld worden met een foam roller. Ga op je rug liggen met de foam roller in je nek.

Brede rugspier Ga op je rechter zij liggen, waarbij je jouw rechter arm uitstrekt zodat hij parallel met de vloer is. Rol langzaam van voor naar achter tussen je schouderbladen en het midden van je rug! Als je de ene kant voldoende behandelt hebt, wissel je de stand van je benen om en kantel je naar links zodat je de oefening kunt herhalen op je linker bil, oefeningen foam roller benen. Bovenrug Om te beginnen ga je op de grond liggen met gebogen knien en je voeten plat op de grond.

Bekijk dan ons bericht welk vliegtuig vlieg ik mee we een aantal oefeningen voor het bovenlichaam toelichten.

Heel eerlijk gezegd oefeningen foam roller benen de foam roller een perfect alternatief op een sportmasseur.

Ruitvormige spier (Rhomboideus)

Bij deze oefening richt je je op het bovenste deel. Billen gluteus maximus Ga op de vloer zitten met je benen plat op de grond en zet je handen plat op de grond, ongeveer op de hoogte van je schouders. Leun met je rechter hand op de vloer en houd met je andere hand je knie of enkel vast.

Zorg er hierbij voor dat er voldoende druk op je handpalmen staat, zo zorg je er voor dat je je goed kunt afzetten.

Met een lacrosse bal kun je perfect de borstspier losmaken. Nou, oefeningen foam roller benen, het is een heel handig hulpmiddel waarmee je jezelf een ontzettend goede massage kunt geven. Je maakt de rollende beweging tussen je oksel en net iets boven je middel.

De kuitspieren kunnen vaak door al het explosieve werk zoals sprintjes en box jumps erg vast gaan zitten!

Goed om te weten:

Comments

Voeg een reactie toe

© 2019 lifeinchicagoblog.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |