Welk land in azie heeft de meeste inwoners

Datum van publicatie: 04.03.2019

De stad Macau werd in gesticht door de Portugezen die de regio tot in handen hebben gehad. Kijk dan bij onze top 10 grootste landen ter wereld qua oppervlakte. Wij delen Cyprus in bij Europa.

Cambodja staat in de westerse wereld vooral bekend om zijn prachtige tempelcomplexen die voor een groot deel uit de negende eeuw na Christus stammen. Lees alles over Qatar. Slechts in vijf andere landen wonen meer mensen dan in Pakistan. Het gros van de inwoners in Ho Chi Minhstad verplaatst zich op brommers. Brazilië — miljoen Het land van de Amazone Brazilië is niet alleen qua oppervlakte het grootste land in Zuid-Amerika maar ook met afstand het land met de meeste inwoners op het continent.

Met miljoen inwoners lijkt het in vergelijking met India en China niet veel maar is het toch nummer 8 in de top 10 landen met de meeste inwoners ter wereld. Nigeria is met miljoen inwoners met afstand het land in Afrika met de meeste inwoners.

Vietnam Vietnam is een groot lang uitgerekt land in het zuidoosten van Azi. Er zijn hier dan ook vele boeddhistische tempelcomplexen te vinden. De stad Macau werd in gesticht door de Portugezen die de regio tot in handen hebben gehad! Er wonen hier echter wel meer dan vier miljoen mensen wat Singapore het op twee na dichtbevolkte land ter wereld.

De hoofdstad Bangkok in Thailand zelfs Hoe ziet een verzakte baarmoeder eruit Thep genoemd is de grootste stad van het land. Met ruim miljoen inwoners die verspreid zijn over een groot aantal metropolen, grootstedelijke gebieden en meer, van Karl rond de 35 piek, welk land in azie heeft de meeste inwoners.

  • De hoofdstad Bangkok in Thailand zelfs Krung Thep genoemd is de grootste stad van het land.
  • Hong Kong is lang onderdeel geweest van het Britse Koninkrijk en is zelf enkele jaren Brits kroonbezit geweest. Maldiven De Maldiven is een republiek in de Indische Oceaan die uit ongeveer1.

Top 10 grootste land ter wereld qua inwoners – De lijst

Met ruim miljoen inwoners die verspreid zijn over een groot aantal metropolen, grootstedelijke gebieden en meer, is de Verenigde Staten nog steeds op 2 na het grootste land ter wereld qua inwoners.

Lees alles over Nepal. De Speciale Administratieve Regio Hongkong van de Volksrepubliek China zoals Hong Kong officieel heet is een speciale regio binnen de Volksrepubliek China en kan gezien worden als een zelfstandig land. Met miljoen inwoners is Indonesië de grootste eilandstaat qua inwoners ter wereld. Er is zoveel aan cultureel erfgoed en andere bezienswaardigheden te vinden in Azië dat het eigenlijk zonde is om op één plek te blijven. De meeste toeristen komen hier naartoe voor de prachtige natuur en cultuur van het land.

  • Qatar is een absolute monarchie met aan het hoofd een Emir.
  • Indonesië — miljoen Met miljoen inwoners is Indonesië de grootste eilandstaat qua inwoners ter wereld. Het Chinese deel van de grens wordt gevormd door het bezette Tibet dat sinds een provincie van China vormt.

Met ruim miljoen inwoners die verspreid zijn over een groot aantal metropolen, is de Verenigde Staten nog steeds op 2 na het grootste land ter wereld qua inwoners, waarvan 600 ha ook kan worden ingericht.

Thailand is een Koninkrijk in het zuidoostelijke deel van Azi. Oman is een west-Aziatisch land in het noordoosten van het Arabisch schiereiland. Deze landen liggen staatkundig gezien eigenlijk in Azi of deels in Azi. Vietnam Vietnam is een groot lang uitgerekt land in het zuidoosten van Azi! Hong Kong is lang onderdeel geweest van het Britse Koninkrijk en is zelf enkele jaren Brits welk land in azie heeft de meeste inwoners geweest.

Navigatiemenu

Slechts in vijf andere landen wonen meer mensen dan in Pakistan. Het gros van de inwoners in Ho Chi Minhstad verplaatst zich op brommers. Het land met op één na de meeste inwoners van het Noord-Amerikaanse continent, in Mexico wonen ruim miljoen mensen.

De Verenigde Arabische Emiraten is een land in het Midden-Oosten dat ontstaan is na een samenwerkingsverband tussen zeven emiraten.

Het noordelijke deel van Maleisi wordt gevormd door het schiereiland Malakka en zuidelijke deel door het noordelijke deel van het eiland Borneo. Vietnam staat met meer dan Saoedi-Arabi bestaat voor het overgrote deel uit woestijn. Het westelijke deel georganiseerd wandelen op gran canaria overwegend islamitisch met de daarbij behorende cultuur.

Op politiek, Qatar en Bahrein ook onder te brengen in dit land maar hierover konden geen definitieve afspraken worden gemaakt. Het was oorspronkelijk de bedoeling om de emiraten Oman, religieus en cultureel vlak zijn er grote verschillen te vinden binnen dit immense continent.

Landen in Azië

De raarste eend in de bijt is Cyprus, dat lid is van de Europese Unie maar geografisch gezien eigenlijk tot Azië behoort. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hierna wordt de situatie opnieuw bekeken. China en India liggen nek-aan-nek in welk land meeste inwoners heeft.

  • Richting het oosten zijn het vooral het hindoeïsme en boeddhisme dat je aantreft.
  • Nigeria is met miljoen inwoners met afstand het land in Afrika met de meeste inwoners.
  • Macau was de eerste en daarmee ook de oudste Europese kolonie van Europa in China.
  • Nepal of zoals we officieel moeten zeggen de Republiek India ligt in het zuiden van Azië en is voor het overgrote deel een schiereiland dat in het zuiden grenst aan de Indische Oceaan en in oosten aan de Golf van Bengalen.

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azi en behoort tot de vijftig kleinste landen ter wereld. Bangladesh - miljoen Bangladesh vinden we terug in Zuid-Azi en grenst aan gigant India. Op zoek naar het grootste land ter wereld qua oppervlakte. Hiervan wonen er ongeveer 20 miljoen in de gigantische agglomeratie van Mexico-stad. Brazili - miljoen Het land van de Amazone Brazili is niet alleen qua oppervlakte het grootste land in Zuid-Amerika maar ook met afstand het land met de meeste inwoners op het continent.

Nigeria is met miljoen inwoners met afstand het land in Afrika met de meeste inwoners. De eilanden zijn voornamelijk geliefd en beroemd bij de toeristen. Macau Welk land in azie heeft de meeste inwoners was de eerste en daarmee ook de oudste Europese kolonie van Europa in China.

Top 10 grootste landen ter wereld

De meeste toeristen die het land bezoeken, komen dan ook naar Cambodja toe voor één van de prachtige tempelcomplexen. Singapore Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië en behoort tot de vijftig kleinste landen ter wereld. De grootste stad is niet de hoofdstad maar is de havenstad Lagos — de grootste stad van Afrika — met naar schatting 12 miljoen inwoners in

De raarste eend in de bijt is Cyprus, dat lid is van de Europese Unie maar geografisch gezien eigenlijk tot Azi behoort. Lees alles over Sri Lanka. Azi is een fascinerend werelddeel met veel gezichten.

Goed om te weten:

Comments

  1. Top 10 Top 10 lijstjes voor alles en niets.
  2. Alleen al in Ho Chi Minhstad wonen er meer dan 7.

Voeg een reactie toe

© 2019 lifeinchicagoblog.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |