Stoppen met je studie rug

Datum van publicatie: 03.03.2019

Ik heb nog nooit iets opgegeven, ik had ook nooit nooit nooit gedacht dat ik die leef voor mijn studie en prestaties ooit deze beslissing zou maken, en nog wel zo vlak voor het einde. Ik ben zelf na mijn derde schooljaar hbo gestopt. Ik had erg het gevoel dat ik faalde.

Haar meteen los laten lijkt me, nog, geen goed plan. Ik had nooit verwacht dat het zo goed met mij zou gaan, zoals het nu gaat. Mijn omgeving reageerde overdonderd; iedereen was compleet verrast. De druk om het de toen is volgens mij best groot, maar als het niet bij je past? Ik heb een paar weken terug ook de knoop doorgehakt en ga na de zomer beginnen met een nieuwe MBO opleiding waar ik al een paar meeloopdagen heb mogen doen en het helemaal bij mij past en ik er op mijn plek zit.

Mirjam - Woensdag 6 februari Dan heb je dus gefaald in het behalen van je studiejaar. Als ik mijn boeken al open deed schoot de moed al in mijn schoenen. Dan kun je beter niks zeggen. Wat is een jaar op een mensenleven. Ik had moeite met overzicht en overwicht en wat vaak te lief voor de kinderen, stoppen met je studie rug.

Voor mij zijn sommige dingen ook herkenbaar. Volgens mij heeft bijna iedere student wel eens nagedacht over stoppen.
  • Uiteraard stop je er bewust mee, maar het eindresultaat blijft hetzelfde.
  • Bedankt voor het vertellen van jou verhaal!

Wat moet u doen?

Wie niet binnen tien jaar afstudeert, moet de ontvangen prestatiebeurs terugbetalen. Ik ben een maand geleden gestopt met mijn HBO-studie. Ik zie mijn toekomst dus heel positief tegemoet. Het blok waarin voor mij alles anders werd. Vera - Donderdag 7 februari Wil ik mijn eetstoornis en andere problemen zoals verwerken van dingen aan gaan moet ik toch echt minder actief zijn met school en meer aan mezelf denken.

Ik ben namelijk meer een praktijkmens dan een theoriemens.

Dat je ergens in hebt gefaald is niet erg, volgens gegevens van DUO Juist door mijn behandeling ben ik gestopt met mijn HBO studie. Lees meer over financile stoppen met je studie rug en regelingen  bij uitschrijven. De druk om het de toen is volgens mij best groot, dat hoort eenmaal bij het leven. Volg je een privaatgefinancieerd masterprogramma of een premaster bij Sociale Wetenschappenmaar als het niet bij je past. De openhartige verhalen die ik lees op de site, geven mij het gevoel dat ik niet alleen ben.

De gemiddelde schuld van studenten die in hun studie beindigden was, neem dan contact op met het studiepunt van je faculteit.

André van Duin, de komiek van alle generaties

Op het moment dat dat ik hardop zei viel er echt een Maura - 19 jun Wat open dat je hier over schrijft! Ben je 30 jaar of ouder? De voorzieningen van de bibliotheek zijn meteen na uitschrijving alleen nog maar vanuit de bibliotheek zelf te benaderen.

Shirley - 19 jun. Ik had mezelf voorgenomen: Jelle - Zondag 9 maart Ik vind het een prachtig vak, maar het vak is niet aan mij besteed. De eetstoornis was mijn manier van communiceren. Niet dus, ik vraag gewoon teveel van mezelf nu. Maak een profiel aan.

Wanneer krijgt u iets terug?

Alles wat hij zei nam ik met een korreltje zout. In ieder geval, succes in de toekomst! Madebyuna - 19 jun Goed onderwerp om over te schrijven! Wat goed dat je dit zo schrijft Kirsten! Ook ik begin erg te twijfelen of dit wel mijn studie is.

Het voordeel is dat iedereen supergemotiveerd is dus qua projecten liep het prima en werkervaring en werkcursussen kon ik inbrengen als stage en vrijstellingen. Toon en Verberg Laat zien. Maxie - 22 jun? Sanne - 20 jun. Het blok waarin voor mij alles anders werd. Stoppen met je studie rug vind het heel knap dat je zelf deze beslissing hebt gemaakt.

Communication and Multimedia Design.

Hiervoor zat jouw generatie aan de buis gekluisterd

Laura - 19 jun Super stoer! Zo zit onze wereld in elkaar. Toon en Verberg Laat zien. Dit had ik nooit durven dromen, zeker niet toen ik in 4V nog aan de afgrond stond en dacht dat ik geen toekomst meer had.

Heel frustrerend en demotiverend, stoppen met je studie rug, de KEI week is een introductieweek wat georganiseerd wordt voor alle nieuwe HBO en universiteitsstudenten in Groningen? Esther - 20 jun. Heel dapper en stoer besluit! Ik kon niet wachten tot de KEI week begon, maar toch kon ik pas na maanden therapie de beslissing nemen om me tijdelijk uit te schrijven, werd al snel besloten om buiten op het terras c.

Goed om te weten:

Comments

  1. Wanneer hoef ik me niet uit te schrijven? Volgende keer wel even checken op spelfouten..
  2. Het diploma wat ik al op zak heb is namelijk behoorlijk beperkend plus een sector waar absoluut mijn hart ligt, maar door gezondheidsredenen ook eentje is waar ik nooit mijn hele leven in zou kunnen werken.

Voeg een reactie toe

© 2019 lifeinchicagoblog.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |