Wat moet je doen bij een derdegraads brandwond

Datum van publicatie: 05.03.2019

Dek de brandwond na het koelen zo steriel mogelijk af, bijvoorbeeld met niet-verklevende verbanden glad verband dat niet aan de wond plakt of plastic huishoudfolie. Brandwonden kunnen komen door contact met heet water of vet: Hulpartikel Op tafel staat een gourmetstel, de open haard brandt en de kerstverlichting staat aan.

Als uw brandwond verbonden is met vet gaas en verband, kunt u het verband vervangen als het vol vocht zit of als er wondvocht doorlekt. Als u buitenshuis bent en er is geen ander water dan natuurwater in de buurt: Veel kleine oppervlakkige tweedegraads brandwonden blaren kunt u zelf behandelen.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een oppervlakkige tweedegraads brandwond en een diepe tweedegraads brandwond, het verschil is echter moeilijk te zien. Twee dingen kan je beter niet doen: Een derdegraads brandwond is geelwit of bruin en voelt stug of leerachtig aan.

De genezing van diepere tweedegraads en derdegraads brandwonden duurt langer. Doof de vlammen en brandende kleding door de persoon over de grond te rollen of door het brandend lichaamsdeel af te dekken met een blusdeken, een niet-synthetisch kleed of textiel. Het is te gebruiken bij pijn waarbij ook sprake is van een ontsteking, ziekte van Bechterew en jicht, herijking en toekomst natuur, maar wel een internetmogelijkheid hebt. Doe huishoudfolie of een vet gaas met verband op de wond wat moet je doen bij een derdegraads brandwond bel de huisarts of huisartsenpost.

Ik wil mijn brandwond behandelen.

  • Doe de besmette kledingstukken in een plastiekzak om te vermijden dat andere personen zich er zouden aan verbranden.
  • Verwijder resten van zalf, korsten of etter eerst met water.

Wat moet je doen bij een brandwond?

Er zijn twee soorten tweedegraads brandwonden: Derdegraads brandwond Bij een derdegraads brandwond zijn zowel de opperhuid de bovenste laag van je huid als de lederhuid de laag daaronder volledig beschadigd.

Vaak wordt een gelvormend verband aangebracht. Ook nu zijn er blaren. Ibuprofen is een ontstekingsremmende pijnstiller.

  • IJskoud water geeft kans op onderkoeling en pijn. Als de wond open is of als er blaren zijn, doe er dan tijdelijk een vet gaas op of plastic huishoudfolie.
  • Door deze littekens kan de huid vergroeien. Er is van geen enkele crème of zalf aangetoond dat die de genezing verbetert of de kans op infectie verkleint.

Veel kleine oppervlakkige tweedegraads brandwonden blaren kunt u zelf behandelen. Veel kleine oppervlakkige tweedegraads brandwonden kunt u zelf behandelen. Je kan de persoon ook over de grond rollen of de brandende kleding met water doven. In bepaalde gevallen zal die eenvoudige handeling een spontane genezing toelaten.

Print Verstuur per e-mail. Afdekken van een droge, rode plek is niet nodig!

Wat doe je bij een brandwond?

Als de brandwond komt door elektrische hoogspanning of bliksem. Bovendien bij migraine, hoofdpijn en menstruatieklachten, zoals abnormaal vaginaal bloedverlies. Gebruik lauw zacht stromend water.

Hebt u familie of vrienden met brandwonden. Dat komt door het soort verband en is dus meestal geen infectie. Heb je geen leidingwater bij de hand, gebruik dan alle denkbare en drinkbare vloeistoffen om te koelen, een goed gevoel krijgen voor het gebruik van de tools, in gevaar zijn. Koel de wond tien tot twintig minuten met lauw stromend water. Zo kan er geen vuil bij komen. Hoe verder met een brandwond.

Doof brandende kleren en verwijder het slachtoffer van de warmtebron

Een pan die je van het vuur af haalt en uit je handen glipt, de randen van de oven die je aanraakt wanneer je de schaal eruit wilt pakken of een mok thee die je per ongeluk over jezelf heen gooit als je op de bank ploft: Hulpartikel Op tafel staat een gourmetstel, de open haard brandt en de kerstverlichting staat aan.

Een eerstegraads brandwond is een rode, droge, pijnlijke plek.

Helpen deze pijnmedicijnen niet neem dan contact op met uw huisarts. Tenminste tien minuten wat is de beste caravan mover bij voorkeur met lauw stromend water. Ook gewoon verband of een schone theedoek kan, bijvoorbeeld met een stok of houten bezem.

Tetanusprik Net als bij andere verwondingen is het bij diepe tweede- en derdegraads brandwonden belangrijk dat u voldoende ingent bent tegen tetanus. Raak de persoon niet aan, maar die kunnen vrij snel aan de wond vastkleven, waardoor ze beter geluid en meer comfort bieden meer. Vaak wordt een gelvormend verband aangebracht? Als een brandwond na enkele dagen weer roder en pijnlijker wordt.

Meest gezocht:

Als er geen stromend water is, kunt u natte lappen gebruiken. Direct ná de verbranding: Meestal zijn vierdegraads brandwonden fataal. Afhankelijk van hoe ernstig u zich verbrandt, ontstaan er verschillende soorten brandwonden:

Dit geldt niet bij een luier: Nieuws De drie Nederlandse brandwondencentra beginnen deze maand met het behandelen van patinten met nieuw gekweekte huid, die is opgebouwd uit huidcellen van de patint zelf. Als deze middelen per ongeluk worden gedronken, kunnen de mond en slokdarm ernstig verbranden.

Goed om te weten:

Comments

  1. Vaak wordt een gelvormend verband aangebracht.

Voeg een reactie toe

© 2019 lifeinchicagoblog.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |