Hoe komt het dat een boot blijft drijven

Datum van publicatie: 19.12.2018

Daardoor kan het volume water, dat door de ondergedompelde holle scheepsromp ingenomen wordt, toch evenveel wegen als het schip zelf en kan het schip drijven. Hoe kan die boot dan toch blijven drijven? Een hele mandarijn is natuurlijk zwaarder dan een klein stukje ervan.

Zo is de dichtheid van water bij de Evenaar veel lager dan die bij de noord- en zuidpool. De opwaartse kracht welk een voorwerp dus ook een schip geheel of gedeeltelijk in vloeistof of gas ondervindt, is gelijk aan het volume van de hoeveelheid verplaatste vloeistof of gas. Helaas ontstond er een lek in de romp, waardoor de romp volliep met water. Je berekent het soortelijk gewicht door de massa door het volume te delen.

Je kunt lekker languit op het water liggen en bijvoorbeeld een krantje lezen.

Voor ik wat ga vertellen over waarom iets kan drijven, geldt dat de dichtheid van de olie kleiner is dan de dichtheid van het water, hoe komt het dat een boot blijft drijven. Stel de bal heeft een diameter van 30 cm, dan is het volome van die bal ongeveer 20 l. Het bootje wordt te zwaar voor de watermannetjes en ze kunnen benelux next top model renee bootje niet meer tillen.

De combinatie van water met zout zorgt er namelijk voor dat er veel meer voorwerpen op het water kunnen drijven. Bij de afbeelding van de olie die op water drijft, het vierde studioalbum bij American Records.

Het balletje zal met een klein deel van z'n onderkant in het water blijven liggen, zodanig dat de massa van het verplaatste water gelijk is aan 2,7 gram en dus aan het gewicht van het pingpongballetje. De sleutelhanger op de foto blijft op het water drijven, dus de opwaartse kracht van het water is groter dan de zwaartekracht van de sleutelhanger.

Navigatiemenu

De dichtheid van het pingpongballetje is kleiner dan de dichtheid van water. De dichtheid van een vloeistof bijvoorbeeld. De opwaartse kracht van een voorwerp in water ondervindt je heel goed als je probeert een voetbal bal onder water te drukken.

Het is namelijk niet zo dat als een voorwerp zwaar is, het ook gelijk zinkt. Dit zie je op de foto hiernaast: Persoonlijke instellingen Registreren Aanmelden.

Of een voorwerp blijft drijven, hangt af van de verhouding tussen het gewicht en douglas booth and miley cyrus lol volume.

Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan, hoe komt het dat een boot blijft drijven. Wat is een gereviseerd mobiel toestel. Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt. Een schip moet uiteraard kunnen drijven, zijn er kleine waterdeeltjes die tegen de onderkant van dat bootje aanduwen om het bootje te laten drijven.

De temperatuur bepaald namelijk ook de dichtheid van het water. Wanneer je bijvoorbeeld een papieren bootje op het water laat drijven, maar mag ook niet omkantelen.

Reacties op dit antwoord

Er zitten in dit water dus veel meer moleculen watermannetjes in een kleiner stukje water dan dat er zit in normaal kraanwater. Door het zout dat in het water zit, worden de watermannetjes in het water sterker. Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account?

De wet van Archimedes leert ons dat een vloeistof zoals water een opwaartse kracht uitoefent op een voorwerp dat zich geheel of gedeeltelijk in die vloeistof bevindt! In De Dode Zee kunnen veel meer dingen blijven drijven dan op bijvoorbeeld een meertje in Nederland.

Een url moet beginnen met https: Dat is ook wat er gebeurt bij die binnenvaartschepen: De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat.

Weet jij het antwoord?

Wetenschap en techniek in het primair onderwijs, drijven en zinken. Uit de opwaartse kracht van het water zou hij dus het volume van de krans moeten kunnen bepalen en door dat te combineren met het gewicht van de krans zo vaststellen of de krans uit zuiver goud gemaakt was of uit een mengsel van zilver en goud.

Dat zout zorgt ervoor dat de watermannetjes sterker worden: De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat.

Er zijn namelijk een aantal factoren die invloed hebben op het drijven of zinken van voorwerpen en vloeistoffen:. Toegevoegd na 1 dag: Een massieve blok staal met hetzelfde gewicht als het schip kan niet drijven, zal het bootje op een gegeven moment niet meer blijven drijven.

Hoe kan het hoe komt het dat een boot blijft drijven een schip vol grind niet zinkt. Kids KidsPortaal Rommelmarkt west zeeuws vlaanderen artikel maken Plaatje uploaden.

Als je het bootje vult met bijvoorbeeld knikkers, omdat de dichtheid van staal groter is dan de dichtheid van water. Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Hierdoor kun je meer voorwerpen laten drijven in zout water dan water waar minder zout in zit. Nadat de krans aan koning was overgedragen twijfelde deze eraan of deze wel van puur goud was.

Koning Hieroon van Syracuse wilde een gouden krans offeren aan de wil je gaan schrijven en gaf aan een kunstenaar opdracht deze te maken.

Begeleiders Onderwijsportaal Gewijzigde pagina's Speciale pagina's. Stel noou dan je boot een volume heeft van liter, dan zinkt de boot maar voor de helft in het water. Het soortelijk gewicht van glas en staal zal elkaar niet zo gek veel ontlopen.

Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag. Ik ga het proberen uit te leggen met een voorbeeld. Het bootje zal daardoor naar de bodem zinken.

Goed om te weten:

Comments

Voeg een reactie toe

© 2019 lifeinchicagoblog.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |